Studio Maliq

PROLOG

– Kolekcija lanenih jastučnica hrvatskog dizajna
Kolekcija Prolog materijalizacija je metafore priča na jastuku kao prizora tek pročitane proze s kojom tonemo u san. Proizvod osvjetljuje naš svakidašnji moment uranjanja u san, prelaska iz stvarnosti u maštu, gdje je ponovno – sve moguće. Autentičan odnos biranih riječi i snažnih vizuala prenosi emociju, nježno, ali glasno oplemenjujući svaki interijer u koji se postavlja.

„Morala je pak ta šuma ostati začarana, dokle god u nju ne stupi onaj, kojemu je milija njegova nevolja, nego sva sreća ovoga svijeta.“

Kolekcija dekorativnih jastučnica Prolog prati ideju kombiniranja riječi i slike na tekstilu, s temeljnom idejom izvedbe proizvoda koji kontekstualno upućuje na rituale pripovijedanja prije spavanja.

Priče s kojima tonete u san noću, danju neka krase vaše najvažnije prostorije u domu.

"Ljubav nije figa, nego more slađe od gumenih bombona! Zato dijeli tu radost kao šekeriće, u ime časa kad ćeš i ti neki med svojim medom zvati"

Specifična emocija prenosi se proznim izričajem, pomno osmišljenim, emocijom odabranim tekstovima na hrvatskom te engleskom jeziku. Kratke priče s potpisom autorice Darije Šćukanec govore o istoj temi – ljubavi, stavljenoj u različite kontekste.

“35 punih godina svojski se trudim ne raditi belaje, prelaziti zebru isključivo na zelenom, naći dobro u svima te svemu pa i u hladetini. Po džepovima nemam figa, para ni ključeva, ali bombona uvijek i barem dvije trajne fleke. Sanjam mir u svijetu, slobodne dupine te dan kad će baš svi prestati rabiti pretužni pleonazam “no, međutim“.”

DARIJA ŠĆUKANEC

MATERIJAL

“Izvezen si od najmilijeg milja, iskričavog svjetla i mekanih nadanja.”

Jastučnice su izrađene od najkvalitetnijeg belgijskog lana. Tekstil koji odabiremo i koristimo zadovoljava od početka visoko pozicionirane funkcionalne, estetske i etične kriterije. Materijali europskih, biranih proizvođača nameću očitu kvalitetu, a proizvod finalno poziva na udobnost, odmor i mir.
PRIČA O SVAKOM PROIZVODU

#1
U prvoj priči valjat ćete se po slatkorječivom i energičnom spoju fraza i ideja, a ako se prepustite – što preporučujemo, utonut ćete potpuno u nju, sve dok ne doplovite i do poruke ovoga teksta.

No taj dio prepuštamo vama.

Svaka rečenica ovog teksta motivacijski je i psihološko poticajni iskaz u kojem se pronalazi svatko od nas, a izvorno je pisan kao gotovo intimna molitva roditelja za dijete.

#2
Jednostavnim i slikovitim spojem riječi, druga nas priča vodi kroz kratki isječak iz stvarnosti autorice koja na trenutak izlazi iz ritualnog komešanja misli, briga i obaveza te pažnju stavlja na jedan zaboravljen, nerijetko ignoriran segment – empatiju uz fluidne i indirektne opise zagrebačkih motiva.

Autorica kroz poetične i gotovo provokativno emotivne iskaze stavlja reflektore na grijehe suvremenog čovjeka. Onog koji nerijetko gledajući sebe i svoje potrebe propušta vidjeti one koje ionako nitko ne primjećuje.

CLOBOOK

Kolekcija etuija za knjige, eng. book sleeve, ponovno na jedinstven način spaja riječi i motive na tekstilu u svrhu kreiranja autentičnog, kvalitetnog i funkcionalnog proizvoda. Privlačnom i praktičnom trendu izrade tekstilnih omota za knjige, Maliq ovom kolekcijom daje novu dimenziju. Prepoznatljivi apstraktni motivi, kratki, emotivni i šaljivi komentari, otisnuti na tekstilu domaćeg porijekla, u cijelosti proizvedene lokalno, te zapakirane u praktičnu i šarmantnu ambalažu, rezultiraju neodoljivim Clobookicama koje mogu pronaći mjesto u svakoj torbi, na svakom putovanju i u svakom srcu.

Citate koji Vas ne mogu ostaviti ravnodušnim, ponovno potpisuje Darija Šćukanec. Clobook čuvarice Vaših knjiga izrađene su od hrvatskog pamučnog kepera u jednoj dimenziji – 22 x 30 cm.

„Kolutanje očima govori više od tisuću riječi i pola je zdravlja.“

DARIJA ŠĆUKANEC

„Obrazi ili cvrče k'o krumpir na vrelom ulju ili to nije poljubac. I točka.“

DARIJA ŠĆUKANEC

„Kako misliš - više ne znaš gdje je sunce? Pa u ćošku papira.“

DARIJA ŠĆUKANEC

„Dok radiš, ponašaš se, postojiš, bez osobita traga – radi najbolje, budi najbolje i postoji najbolje što umiješ. Za trag se onda ne brini. Bit će zlatan.“

DARIJA ŠĆUKANEC

Maliq studio prikuplja osobne podatke o korisnicima samo uz Vašu izričitu privolu.